Hírek

 • Munkavállalás és gyermeknevelés: Egyenlően vegyék ki részüket a nők és a férfiak
  2015. 10. 08.

  Munkavállalás és gyermeknevelés: Egyenlően vegyék ki részüket a nők és a férfiak

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Korunk öregedő társadalmai pénzügyi stabilitásának megteremtésében kiemelten hangsúlyossá vált a nők munkavállalása. A harmonikusabb családi munkamegosztás hazánkban is elősegítheti, hogy a nők több vezető állást tölthessenek be, és férfi kollégáikhoz hasonlóan előmenetelük kizárólag képességeik alapján történjen. Azonban a szubszidiaritás elvét sérti, ha az egyes tagállamokban a diszkriminációt gyakorló munkáltatók számára az Unió próbál meg szankciókat előírni, vagy kötelező jellegű gender-egyenlőségi éves üzleti terveket kérnek számon a vállalatokon.
  Tovább »

 • Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik
  2015. 10. 06.

  Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő több más politikai képviselőcsoportban dolgozó EP-képviselővel együtt 2015 júniusában az Európai Tanácshoz fordult a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget használni képtelen személyek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló Marrakeshi Szerződés kapcsán. Az Európai Tanács napokban megérkezett válasza alapján vak és látássérült embertársainknak sajnos tovább kell várniuk arra, hogy hozzáférjenek azokhoz a könyvekhez, melyeknek olvasása a jól látó emberek számára természetes.
  Tovább »

 • Technológiai kihívások a migrációs válság közepette
  2015. 09. 10.

  Technológiai kihívások a migrációs válság közepette

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén támogatta Kósa Ádám fideszes EP-képviselő módosító indítványát, amely arra irányult, hogy fel kell ismerni az automatizálás miatt rohamosan változó munkaerő-piaci igényeket és trendeket és erősíteni kell azok foglalkoztatását is, akik egyáltalán nem, vagy nagyon alacsony képzettséggel rendelkeznek. Ez a munkakörülmények és feltételek fejlesztését, megfelelő és hatékony állami ösztönzők bevezetését, támogatását, illetve az életen át tartó tanulás kultúrájának elterjesztését is jelenti.
  Tovább »

 • Új megközelítés az Európai Parlament oldaláról a közmunka programok megítélése kapcsán
  2015. 07. 08.

  Új megközelítés az Európai Parlament oldaláról a közmunka programok megítélése kapcsán

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülése támogatta Kósa Ádám fideszes EP-képviselő módosító indítványát, amelyben Kósa azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy vizsgálja felül a közmunkával kapcsolatos eddigi álláspontját. Kósa szerint külön erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy a szakképzettséggel nem rendelkező vagy nagyon alacsonyan iskolázott emberek is mihamarabb munkát találjanak. A hosszú távú munkanélküliség - különösen a leszakadó térségekben - leginkább azokat az embereket sújtja, akik alapfokú tudás hiányában szakmát sem tudnak tanulni.
  Tovább »

 • Robotokkal egy teljes életért
  2015. 06. 25.

  Robotokkal egy teljes életért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament tudományos és technológiai kérdésekkel foglalkozó részlege, a STOA a héten nagyszabású konferenciát rendezett a robotika és a fogyatékosság témájával kapcsolatban. Professzorok, politikusok és innovációs szakemberek együtt járták körül a legújabb technológia forradalom kívánatos, valamint nem szándékolt, de lehetséges hatásait. A rendezvény házigazdája Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt, aki a segítő eszközök diszkriminációmentes elérhetőségének fontosságára hívta fel a figyelmet.
  Tovább »

 • A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!
  2015. 06. 24.

  A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes-EP képviselő, Davor Ivo Stier horvát és Helga Stevens belga kollégájával közösen fogadta ma az Európai Parlamentben az Európai Siketvak Unió horvát elnökét, valamint a magyar, a belga, a spanyol és a finn siketvakok egyesületeinek vezetőit. Az eseményen felszólaltak az Európai Bizottság és az Európai Ombudsman képviselői is.
  Tovább »