Hírek

 • Terrorveszély: siketek is hallanak róla?
  2015. 11. 25.

  Terrorveszély: siketek is hallanak róla?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Brüsszelben ötödik napja tart a legmagasabb szintű készültség, közvetlen a terrorfenyegetettség. De vajon a siketek is értesülnek róla, hogy törölték a focimeccset, lehúzták a rolót a bevásárlóközpontok, nem közlekedik a metró, zárva vannak az óvodák. Megtudják-e időben azt is, ha elmúlt a veszély?
  Tovább »

 • Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben
  2015. 11. 11.

  Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország élen jár abban, hogy a siketek és nagyothallók számára lehetővé tegye, hogy halló embertársaikkal akadályok nélkül kommunikáljanak, akár a munkahelyükön, akár a magánéletükben. Az Európai Parlamentben a mai napon Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke nyitotta meg azt a konferenciát, amelyen Kósa Ádám fideszes EP-képviselővel azt járták körül, hogy az Európai Unióban is megvalósul-e a siketek és nagyothallók egyenlő esélyű hozzáférése.
  Tovább »

 • Hosszú távú munkanélküliség: helyi megoldások szükségesek
  2015. 10. 29.

  Hosszú távú munkanélküliség: helyi megoldások szükségesek

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő javaslata alapján az Európai Parlament ma elfogadott határozata azt kéri az Európai Tanácstól, hogy a jelenlegi alapszerződések tisztelete mellett a helyi, regionális viszonyokat is vegye figyelembe a hosszú távú munkanélküliség elleni harc során. Magyarország a sokat támadott közfoglalkoztatás rendszer mellett a piaci szférában, megfelelő képzettséggel rendelkező dolgozók számát is jelentősen tudta növelni az utóbbi években és az uniós átlag alatt tudta tartani a több mint egy éve munkát kereső polgárok számát, amivel hazánk Németország és Csehország között helyezkedik el európai rangsorban.
  Tovább »

 • Munkavállalás és gyermeknevelés: Egyenlően vegyék ki részüket a nők és a férfiak
  2015. 10. 08.

  Munkavállalás és gyermeknevelés: Egyenlően vegyék ki részüket a nők és a férfiak

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Korunk öregedő társadalmai pénzügyi stabilitásának megteremtésében kiemelten hangsúlyossá vált a nők munkavállalása. A harmonikusabb családi munkamegosztás hazánkban is elősegítheti, hogy a nők több vezető állást tölthessenek be, és férfi kollégáikhoz hasonlóan előmenetelük kizárólag képességeik alapján történjen. Azonban a szubszidiaritás elvét sérti, ha az egyes tagállamokban a diszkriminációt gyakorló munkáltatók számára az Unió próbál meg szankciókat előírni, vagy kötelező jellegű gender-egyenlőségi éves üzleti terveket kérnek számon a vállalatokon.
  Tovább »

 • Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik
  2015. 10. 06.

  Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő több más politikai képviselőcsoportban dolgozó EP-képviselővel együtt 2015 júniusában az Európai Tanácshoz fordult a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget használni képtelen személyek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló Marrakeshi Szerződés kapcsán. Az Európai Tanács napokban megérkezett válasza alapján vak és látássérült embertársainknak sajnos tovább kell várniuk arra, hogy hozzáférjenek azokhoz a könyvekhez, melyeknek olvasása a jól látó emberek számára természetes.
  Tovább »

 • Technológiai kihívások a migrációs válság közepette
  2015. 09. 10.

  Technológiai kihívások a migrációs válság közepette

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén támogatta Kósa Ádám fideszes EP-képviselő módosító indítványát, amely arra irányult, hogy fel kell ismerni az automatizálás miatt rohamosan változó munkaerő-piaci igényeket és trendeket és erősíteni kell azok foglalkoztatását is, akik egyáltalán nem, vagy nagyon alacsony képzettséggel rendelkeznek. Ez a munkakörülmények és feltételek fejlesztését, megfelelő és hatékony állami ösztönzők bevezetését, támogatását, illetve az életen át tartó tanulás kultúrájának elterjesztését is jelenti.
  Tovább »