Hírek

 • Egyre inkább megvalósul a munkavállalók esélyegyenlősége
  2016. 09. 15.

  Egyre inkább megvalósul a munkavállalók esélyegyenlősége

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az elmúlt 15 év tapasztalatai alapján készített jelentést az Európai Parlament arról, hogyan sikerült a való életbe átültetni a foglalkoztatás és a munkavégzés során alkalmazott egyenlő bánásmód általános kereteiről szóló irányelvet.
  Tovább »

 • Veszélyben a szabad verseny
  2016. 09. 14.

  Veszélyben a szabad verseny

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja ma nemmel szavazott a szociális dömpingről szóló EP-jelentésre. A dokumentum veszélyt lát ugyanis a szolgáltatások szabad áramlása keretében legálisan más tagállamban foglalkoztatott EU-s állampolgárokban, elsősorban a Közép-Kelet Európából érkezett munkavállalókban. „Delegációnk szerint ez a megközelítés elfogadhatatlan” - hívta fel a figyelmet Kósa Ádám, a foglalkoztatási bizottság fideszes tagja.
  Tovább »

 • Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs
  2016. 07. 07.

  Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament plenáris ülése ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény (CRPD Egyezmény) végrehajtásáról szóló jelentését. "Az önálló életvitelhez a kulcsot a befogadó oktatás és a fizetett munkavégzés jelentheti" – mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a jelentés néppárti felelőse, aki a digitális segítő technikák szerepét is hangsúlyozta.
  Tovább »

 • A baloldal az EU-s polgárok elé helyezné az EU-n kívülről érkezők munkavállalását
  2016. 07. 05.

  A baloldal az EU-s polgárok elé helyezné az EU-n kívülről érkezők munkavállalását

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Foglalkoztatáspolitikai vita volt az Európai Parlamentben: az EP nagy többsége nem hajlandó tudomást venni arról, hogy gyökeresen megváltoztak a munkaerő-piaci körülmények. Bár Törökországból jelenleg kevesebb migráns érkezik az EU területére, az Észak-Afrika felőli migrációs nyomás erősödik. A baloldal szerint még mindig a bevándorlás a megoldás Európa demográfiai problémáira.
  Tovább »

 • Fizetőképes? Képes fizetni?
  2016. 06. 22.

  Fizetőképes? Képes fizetni?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Bankkártyás fizetéskor vajon hogyan olvassa le az apró betűket és számokat az, akinek látása nem megfelelő? Kósa Ádám fideszes EP-képviselő ma Brüsszelben konferenciát szervezett, hogy felhívja a figyelmet: az ATM-ekhez hasonlóan a pénztárak mellett található kártyás terminálokat sem tudja mindenki nehézségek nélkül használni. "A pénzintézetek jelentős része nemzetközi, ezért a probléma európai megoldást kíván" – mutatott rá Kósa.
  Tovább »

 • Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában
  2016. 05. 30.

  Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény végrehajtásáról szóló jelentését. A jelentés néppárti felelőse Kósa Ádám, fideszes EP-képviselő volt. A néppárti politikus a szavazást követően kiemelte: példaértékű volt az egyetértés az EP politikai frakciói között abban, hogy a fogyatékossággal élő személyeket teljes jogú polgárként megilletik az egyenlő jogok, az elidegeníthetetlen méltóság, az egyenlő bánásmód, a független életvitel, az autonómia és a teljes körű társadalmi szerepvállalás.
  Tovább »