Hírek

 • Csökkenő munkanélküliség, növekvő ipari termelés - Magyarország példát mutat az EU-nak
  2014. 11. 25.

  Csökkenő munkanélküliség, növekvő ipari termelés - Magyarország példát mutat az EU-nak

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai jelentésével elismerte, hogy a Magyarországon alkalmazott "unorthodox" gazdaságpolitika lehet a sikeres út a foglalkoztatás növelésében. Az EP kimondta, amit Magyarország is évek óta hangsúlyoz: a munkahelyteremtés érdekében fokozni kell az ipari termelést, továbbá meg kell adóztatni a gazdaságilag erősebb piaci szereplőket is.
  Tovább »

 • Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására
  2014. 11. 21.

  Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása terén – mondták az Európai Parlament által megbízott független szakértők. Az Európai Parlamentben bemutatott tanulmány azt vizsgálja, vajon megéri-e fogyatékossággal élő személyeket foglalkoztatni. A dokumentum Magyarországgal kapcsolatosan kiemeli a minősítési rendszer példaértékű átalakítását.
  Tovább »

 • Fokozni kell a belső piaci integrációt, hogy nőhessen Európa gazdasága!
  2014. 10. 21.

  Fokozni kell a belső piaci integrációt, hogy nőhessen Európa gazdasága!

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament az egységes szemeszterről szóló mai vitájában tárgyalta azt a jelentést, amely a tagállami szakpolitikák gazdaságpolitikai, foglalkoztatáspolitikai és belső piaci működési kereteit és a közös cselekvések irányait elemzi.
  Tovább »

 • Munkahelyteremtés: nincs kizárólagos út vagy mód Európában!
  2014. 10. 21.

  Munkahelyteremtés: nincs kizárólagos út vagy mód Európában!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülése megvitatta az október 8-án Milánóban Orbán Viktor miniszterelnök részvételével megrendezett, elsősorban a fiatalok munkanélküliségével foglalkozó csúcstalálkozó eredményeit. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta: „Magyarország bebizonyította, hogy nem csak egy út lehetséges a foglalkoztatási szint emelésére. Hazánkban például a közmunkaprogramok révén 2012 óta havonta átlagosan 2500 fő tudott elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon”.
  Tovább »

 • Siket és nagyothalló személyek telefonálhatnak Brüsszelbe
  2014. 09. 26.

  Siket és nagyothalló személyek telefonálhatnak Brüsszelbe

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament után az Európai Bizottságban is bemutatták az InSign valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító alkalmazást, amelynek segítségével mindennapi rutinná válhat, hogy halló társaikhoz hasonlóan a siket vagy nagyothalló személyek is telefonon intézhessék ügyeiket az Európai Unió intézményeinél dolgozó munkatársakkal.
  Tovább »

 • Az NMHH nemzetközi szakmai napot tartott a tévéműsorok feliratozási követelményeiről
  2014. 09. 22.

  Az NMHH nemzetközi szakmai napot tartott a tévéműsorok feliratozási követelményeiről

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a nemzetközi szakmai napot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) kezdeményezésére hívta össze hétfőn Budapesten.
  Tovább »