Hírek

 • Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására
  2014. 11. 21.

  Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása terén – mondták az Európai Parlament által megbízott független szakértők. Az Európai Parlamentben bemutatott tanulmány azt vizsgálja, vajon megéri-e fogyatékossággal élő személyeket foglalkoztatni. A dokumentum Magyarországgal kapcsolatosan kiemeli a minősítési rendszer példaértékű átalakítását.
  Tovább »

 • Fokozni kell a belső piaci integrációt, hogy nőhessen Európa gazdasága!
  2014. 10. 21.

  Fokozni kell a belső piaci integrációt, hogy nőhessen Európa gazdasága!

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament az egységes szemeszterről szóló mai vitájában tárgyalta azt a jelentést, amely a tagállami szakpolitikák gazdaságpolitikai, foglalkoztatáspolitikai és belső piaci működési kereteit és a közös cselekvések irányait elemzi.
  Tovább »

 • Munkahelyteremtés: nincs kizárólagos út vagy mód Európában!
  2014. 10. 21.

  Munkahelyteremtés: nincs kizárólagos út vagy mód Európában!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülése megvitatta az október 8-án Milánóban Orbán Viktor miniszterelnök részvételével megrendezett, elsősorban a fiatalok munkanélküliségével foglalkozó csúcstalálkozó eredményeit. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő felszólalásában hangsúlyozta: „Magyarország bebizonyította, hogy nem csak egy út lehetséges a foglalkoztatási szint emelésére. Hazánkban például a közmunkaprogramok révén 2012 óta havonta átlagosan 2500 fő tudott elhelyezkedni a nyílt munkaerőpiacon”.
  Tovább »

 • Siket és nagyothalló személyek telefonálhatnak Brüsszelbe
  2014. 09. 26.

  Siket és nagyothalló személyek telefonálhatnak Brüsszelbe

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament után az Európai Bizottságban is bemutatták az InSign valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító alkalmazást, amelynek segítségével mindennapi rutinná válhat, hogy halló társaikhoz hasonlóan a siket vagy nagyothalló személyek is telefonon intézhessék ügyeiket az Európai Unió intézményeinél dolgozó munkatársakkal.
  Tovább »

 • Az NMHH nemzetközi szakmai napot tartott a tévéműsorok feliratozási követelményeiről
  2014. 09. 22.

  Az NMHH nemzetközi szakmai napot tartott a tévéműsorok feliratozási követelményeiről

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a nemzetközi szakmai napot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) kezdeményezésére hívta össze hétfőn Budapesten.
  Tovább »

 • Magyar példa Európa számára a fiatalkori munkanélküliség kezelésében
  2014. 07. 16.

  Magyar példa Európa számára a fiatalkori munkanélküliség kezelésében

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A második európai parlamenti ciklusát megkezdő Kósa Ádám fideszes EP-képviselő a fiatalok munkanélküliségéről rendezett vitában méltatta a magyar modellt. Kósa rámutatott, hogy a magyar kormány már az európai uniós kezdeményezéseket (pl. Európai Ifjúsági Garancia) megelőzően is számos fiatal munkahelyét védte meg, illetve új munkahelyek és képzési, ösztöndíj lehetőségek teremtésével segítette őket. Ennek révén Magyarországon 2013 és 2014 között közel 8%-kal csökkent a fiatalok munkanélkülisége.
  Tovább »