Hírek

 • Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén
  2015. 01. 15.

  Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Ma tartotta tisztújító ülését az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (Disability Intergroup), amely Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére alakult újjá tavaly decemberben. Az újjáalakult munkacsoportot, amelyeknek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja, a jövőben négy társelnök vezeti majd. Egyhangúan választották társelnökké a korábbi elnököt, a néppárti Kósa Ádámot.
  Tovább »

 • Olasz jelnyelven szólalt fel Kósa Ádám az EP plenáris ülésén
  2014. 12. 16.

  Olasz jelnyelven szólalt fel Kósa Ádám az EP plenáris ülésén

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, akinek anyanyelve a magyar jelnyelv, az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén olasz jelnyelven szólalt fel. A különleges hozzászólás jelképes értelmű volt: Kósa az olasz jelnyelv hivatalos elismertetéséért emelt szót.
  Tovább »

 • Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben
  2014. 12. 11.

  Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére a mai napon újjáalakult az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (ún. intergroup), amelynek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja.
  Tovább »

 • Az intézmények lebontása és a gyermekek családba helyezése az egyetlen út
  2014. 12. 10.

  Az intézmények lebontása és a gyermekek családba helyezése az egyetlen út

  Kósa Ádám sajtóközleménye - „A nagy intézmények lebontásának nincs alternatívája, a gyermekeknek családokhoz kell kerülniük, a gyermekszegénység elleni küzdelemnek pedig az első helyen kell állnia a politikai célok között” – mondta el ma videó üzenetében Corina Cretu regionális fejlesztésért felelős biztos azon a brüsszeli konferencián, melynek szervezői Kósa Ádám néppárti, és Helga Stevens konzervatív (ECR) EP-képviselők voltak. „Magyarország pedig már évek óta ezen az úton jár és példamutatóan teljesít e téren” – hívta fel a figyelmet Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
  Tovább »

 • A veszprémi az első hallássérültek számára akadálymentesített kórház
  2014. 12. 08.

  A veszprémi az első hallássérültek számára akadálymentesített kórház

  A SINOSZ Európában is újdonságnak számító KONTAKT projektjének keretében videó alapú jelnyelvi tolmács- és szöveges operátori szolgálat segíti mostantól Veszprémben a siketek és nagyothallók kommunikációját a kórház orvosaival, személyzetével a gyorsabb és pontosabb megértés, betegellátás érdekében.
  Tovább »

 • Uniós díjat kapott a budapesti akadálymentesítés!
  2014. 12. 03.

  Uniós díjat kapott a budapesti akadálymentesítés!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A mai napon Brüsszelben minden a Fogyatékossággal élő személyekről szól. Az Európai Bizottság kiemelt rendezvényén röviddel ezelőtt tartották az "Access City Díj 2015" ünnepséget, amelyen idén Budapest is díjat nyert. A rendezvényen Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő örömét fejezte ki, hogy a fogyatékossággal élő személyek élete Magyarországon, és különösen a fővárosban egyre könnyebbé válik.
  Tovább »