Hírek

 • Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában
  2016. 05. 05.

  Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Nem csupán a kormányzati szektor weblapjaira, de a nagyobb nem kormányzati szervek internetes oldalaira is vonatkozni fog az uniós szintű akadálymentesítési előírás, valamint a mobil applikációkra esetén is követelmény lesz. A bölcsődék, óvodák, iskolák esetében az alapvető információkat (pl. beiratkozás) kötelező lesz akadálymentes formában hozzáférhetővé tenni. Javítani kell az élő adások feliratozásán is.
  Tovább »

 • Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament
  2016. 04. 14.

  Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elfogadott jelentése a szegénység elleni küzdelem miatt a magas rezsiköltségeket okolja és megállapítja, hogy csak néhány tagállamban javultak a szegénységgel kapcsolatos mutatók. "Magyarország - köszönhetően a rezsicsökkentés sikerének - ezek között az országok között van" - mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
  Tovább »

 • Elveszíthetik versenyelőnyüket a kiküldött magyar munkavállalók
  2016. 03. 09.

  Elveszíthetik versenyelőnyüket a kiküldött magyar munkavállalók

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerint Magyarország számára elfogadhatatlan lenne, ha a kiküldött magyar munkavállalók tekintetében korlátozásokat vezetnének be Nyugat-Európában. A kiküldött munkavállalók révén ugyanis nő Európa versenyképessége.
  Tovább »

 • Megvédjük az Unión belüli szabad munkavállalást!
  2016. 02. 25.

  Megvédjük az Unión belüli szabad munkavállalást!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a magyar képviselők szavazatukkal kiálltak a munkahely Unión belüli szabad megválasztása mellett. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerint nem még több, nem uniós és kifejezetten képzetlen bevándorlóval, hanem az uniós polgárok szabad munkavállalásának erősítésével kell az EU munkaerőpiaci igényeit kielégíteni. Az üres álláshelyek tekintetében a tagállamoknak és a Bizottságnak ügyelniük kell arra, hogy ezek betöltése során az uniós tagállamok állampolgárai elsőbbséget élvezzenek.
  Tovább »

 • A gazdaság kifehérítése prioritás!
  2016. 02. 02.

  A gazdaság kifehérítése prioritás!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament Strasbourgban elismerte, hogy a "feketemunka" európai szintű probléma, amely nemcsak a munkavállalókra gyakorol negatív hatást, de az állami adóbevételekben és szociális hozzájárulásban is súlyos hiányokat okoz. A tagállamokban nem ritka a 15-20%-os feketefoglalkoztatás sem, ezért az Európai Bizottság támogatja egy ún. platform felállítását, amelynek feladata a tagállami jó gyakorlatok cseréje és a szakmai és érdekvédelmi munka erősítése lesz. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő üdvözölte a tagállami hatáskört tiszteletben tartó jogszabályi javaslat elfogadását, mivel az elősegíti a bejelentett munkavállalást, a foglalkoztatottak biztonságát és a döntéshozók munkáját a foglalkoztatáspolitika terén.
  Tovább »

 • Európai akadálymentesítési csomag
  2015. 12. 16.

  Európai akadálymentesítési csomag

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlamenti tegnap éjjel tárgyalta meg a hosszú évek óta várt Európai Akadálymentesítési jogszabály tervezetét. Kósa Ádám, az Európai Parlament fideszes képviselője a plenáris ülésen üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát, amely csaknem minden negyedik európai polgárt érinteni fog 2020 után, amikor kontinensünkön közel 120 millió idős és fogyatékos fogyasztó fog élni.
  Tovább »