Hírek

 • A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát
  2015. 04. 30.

  A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát

  Kósa Ádám és Csáky Pál sajtóközleménye - Az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén tárgyalt a Marrakeshi Szerződésről, mely a látássérült személyekre vonatkozó kivételekről rendelkezik a szellemi tulajdon terén. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő arra kérte a Bizottságot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minél hamarabb összhangba hozza az uniós jogot a szerződés rendelkezéseivel. Így valósulhatna meg ugyanis, hogy a látássérült és olvasási képességükben korlátozott személyek akadálymentesen hozzájussanak a kulturális termékekhez.
  Tovább »

 • Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez
  2015. 04. 28.

  Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadta az e-segélyhívó rendszerek kiépítéséről szóló javaslat második olvasatát. A Parlament szándéka szerint 2018-tól valamennyi új személyautót és könnyű haszongépjárművet fel kell majd szerelni az életmentő e-segélyhívó rendszerrel. Az e-segélyhívó súlyos baleset esetén automatikusan tárcsázza a közös európai segélyhívószámot, megadva a készenléti segélyszolgálatnak a jármű földrajzi koordinátáit. Az EP fideszes képviselői üdvözölték a szavazás eredményét, s arra kérték a tagállamokat, hogy korszerűsítsék infrastruktúrájukat annak érdekében, hogy az e-segélyhívások gyorsan és hatékonyan jussanak el a készenléti segélyszolgálatokhoz.
  Tovább »

 • Akadálymentes munkahelyeket! Magyarország ismét jó példát mutathat Európának
  2015. 04. 16.

  Akadálymentes munkahelyeket! Magyarország ismét jó példát mutathat Európának

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén jó példaként állította az Európai Bizottság elé Magyarországot, ahol a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását kvótarendszer, célzott támogatások és adókedvezmények segítik, amelynek révén az elmúlt években a duplájára, 80 ezer főre nőtt a fogyatékossággal élők száma a foglalkoztatásban.
  Tovább »

 • Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!
  2015. 03. 26.

  Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!

  Deli Andor és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament továbbra is foglalkozik a német minimálbértörvény bevezetésével. A téma a mai plenáris ülés napirendjére is felkerült a Közlekedési (TRAN) és a Szociálisügyi Bizottság (EMPL) közös kezdeményezésére. Deli Andor, a TRAN bizottság fideszes EP-képviselője az elsők között hívta fel a figyelmet a problémára, és azóta is figyelemmel kíséri azt. A szociális bizottságon belül Kósa Ádám is foglalkozik a minimálbér szociális vetületével.
  Tovább »

 • Az Európai Parlament is a magyar utat járja
  2015. 03. 12.

  Az Európai Parlament is a magyar utat járja

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselőnek a magyar kormány eddigi erőfeszítéseit is méltányoló módosító indítványaival fogadott ma el jelentést az Európai Parlament. A 2015. évi éves növekedési jelentés foglalkoztatási és szociális vonatkozásairól szóló jelentést az EP több órás vita után szavazta meg.
  Tovább »

 • Európai Unió a fogyatékossággal élő személyekért
  2015. 03. 04.

  Európai Unió a fogyatékossággal élő személyekért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament adott ma helyt annak a magas rangú politikai találkozónak, amelyen EU Intézmények vezetői - köztük az Európai Parlamentet képviselő fideszes Kósa Ádám - megerősítették elkötelezettségüket a fogyatékossággal élő polgárok jogainak védelme mellett.
  Tovább »