Hírek

 • Európai Unió a fogyatékossággal élő személyekért
  2015. 03. 04.

  Európai Unió a fogyatékossággal élő személyekért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament adott ma helyt annak a magas rangú politikai találkozónak, amelyen EU Intézmények vezetői - köztük az Európai Parlamentet képviselő fideszes Kósa Ádám - megerősítették elkötelezettségüket a fogyatékossággal élő polgárok jogainak védelme mellett.
  Tovább »

 • Még több EU forrás a fiatalok foglalkoztatására
  2015. 02. 11.

  Még több EU forrás a fiatalok foglalkoztatására

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Európában öt fiatalból egy munka nélkül van, néhány tagállamban pedig minden második. Nekik is segít a 2013-ban bevezetett Európai Ifjúsági Kezdeményezés, amelynek jelenleg felhasználható összegét az Európai Bizottság 1 milliárd euróra kívánja emelni, hogy (2018 helyett) már 2015-ben azonnali segítséget nyújtson a fiataloknak. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő emlékeztetett arra, hogy a magyar kormányzat és a jegybank az elmúlt években nagyszabású programot indított a fiatalok támogatása, illetve a gazdaságélénkítés érdekében, amelynek eredményeképpen hazánkban közel 8%-kal csökkent az ifjúsági munkanélküliség, továbbá 16000 mikro-, kis- és középvállalkozás (KKV) jutott növekedési hitelhez.
  Tovább »

 • Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén
  2015. 01. 15.

  Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Ma tartotta tisztújító ülését az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (Disability Intergroup), amely Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére alakult újjá tavaly decemberben. Az újjáalakult munkacsoportot, amelyeknek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja, a jövőben négy társelnök vezeti majd. Egyhangúan választották társelnökké a korábbi elnököt, a néppárti Kósa Ádámot.
  Tovább »

 • Olasz jelnyelven szólalt fel Kósa Ádám az EP plenáris ülésén
  2014. 12. 16.

  Olasz jelnyelven szólalt fel Kósa Ádám az EP plenáris ülésén

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, akinek anyanyelve a magyar jelnyelv, az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén olasz jelnyelven szólalt fel. A különleges hozzászólás jelképes értelmű volt: Kósa az olasz jelnyelv hivatalos elismertetéséért emelt szót.
  Tovább »

 • Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben
  2014. 12. 11.

  Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére a mai napon újjáalakult az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (ún. intergroup), amelynek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja.
  Tovább »

 • Az intézmények lebontása és a gyermekek családba helyezése az egyetlen út
  2014. 12. 10.

  Az intézmények lebontása és a gyermekek családba helyezése az egyetlen út

  Kósa Ádám sajtóközleménye - „A nagy intézmények lebontásának nincs alternatívája, a gyermekeknek családokhoz kell kerülniük, a gyermekszegénység elleni küzdelemnek pedig az első helyen kell állnia a politikai célok között” – mondta el ma videó üzenetében Corina Cretu regionális fejlesztésért felelős biztos azon a brüsszeli konferencián, melynek szervezői Kósa Ádám néppárti, és Helga Stevens konzervatív (ECR) EP-képviselők voltak. „Magyarország pedig már évek óta ezen az úton jár és példamutatóan teljesít e téren” – hívta fel a figyelmet Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
  Tovább »