Hírek

 • Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs
  2016. 07. 07.

  Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament plenáris ülése ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény (CRPD Egyezmény) végrehajtásáról szóló jelentését. "Az önálló életvitelhez a kulcsot a befogadó oktatás és a fizetett munkavégzés jelentheti" – mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a jelentés néppárti felelőse, aki a digitális segítő technikák szerepét is hangsúlyozta.
  Tovább »

 • A baloldal az EU-s polgárok elé helyezné az EU-n kívülről érkezők munkavállalását
  2016. 07. 05.

  A baloldal az EU-s polgárok elé helyezné az EU-n kívülről érkezők munkavállalását

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Foglalkoztatáspolitikai vita volt az Európai Parlamentben: az EP nagy többsége nem hajlandó tudomást venni arról, hogy gyökeresen megváltoztak a munkaerő-piaci körülmények. Bár Törökországból jelenleg kevesebb migráns érkezik az EU területére, az Észak-Afrika felőli migrációs nyomás erősödik. A baloldal szerint még mindig a bevándorlás a megoldás Európa demográfiai problémáira.
  Tovább »

 • Fizetőképes? Képes fizetni?
  2016. 06. 22.

  Fizetőképes? Képes fizetni?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Bankkártyás fizetéskor vajon hogyan olvassa le az apró betűket és számokat az, akinek látása nem megfelelő? Kósa Ádám fideszes EP-képviselő ma Brüsszelben konferenciát szervezett, hogy felhívja a figyelmet: az ATM-ekhez hasonlóan a pénztárak mellett található kártyás terminálokat sem tudja mindenki nehézségek nélkül használni. "A pénzintézetek jelentős része nemzetközi, ezért a probléma európai megoldást kíván" – mutatott rá Kósa.
  Tovább »

 • Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában
  2016. 05. 30.

  Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény végrehajtásáról szóló jelentését. A jelentés néppárti felelőse Kósa Ádám, fideszes EP-képviselő volt. A néppárti politikus a szavazást követően kiemelte: példaértékű volt az egyetértés az EP politikai frakciói között abban, hogy a fogyatékossággal élő személyeket teljes jogú polgárként megilletik az egyenlő jogok, az elidegeníthetetlen méltóság, az egyenlő bánásmód, a független életvitel, az autonómia és a teljes körű társadalmi szerepvállalás.
  Tovább »

 • Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában
  2016. 05. 05.

  Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Nem csupán a kormányzati szektor weblapjaira, de a nagyobb nem kormányzati szervek internetes oldalaira is vonatkozni fog az uniós szintű akadálymentesítési előírás, valamint a mobil applikációkra esetén is követelmény lesz. A bölcsődék, óvodák, iskolák esetében az alapvető információkat (pl. beiratkozás) kötelező lesz akadálymentes formában hozzáférhetővé tenni. Javítani kell az élő adások feliratozásán is.
  Tovább »

 • Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament
  2016. 04. 14.

  Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elfogadott jelentése a szegénység elleni küzdelem miatt a magas rezsiköltségeket okolja és megállapítja, hogy csak néhány tagállamban javultak a szegénységgel kapcsolatos mutatók. "Magyarország - köszönhetően a rezsicsökkentés sikerének - ezek között az országok között van" - mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
  Tovább »