Hírek

 • Robotokkal egy teljes életért
  2015. 06. 25.

  Robotokkal egy teljes életért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament tudományos és technológiai kérdésekkel foglalkozó részlege, a STOA a héten nagyszabású konferenciát rendezett a robotika és a fogyatékosság témájával kapcsolatban. Professzorok, politikusok és innovációs szakemberek együtt járták körül a legújabb technológia forradalom kívánatos, valamint nem szándékolt, de lehetséges hatásait. A rendezvény házigazdája Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt, aki a segítő eszközök diszkriminációmentes elérhetőségének fontosságára hívta fel a figyelmet.
  Tovább »

 • A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!
  2015. 06. 24.

  A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes-EP képviselő, Davor Ivo Stier horvát és Helga Stevens belga kollégájával közösen fogadta ma az Európai Parlamentben az Európai Siketvak Unió horvát elnökét, valamint a magyar, a belga, a spanyol és a finn siketvakok egyesületeinek vezetőit. Az eseményen felszólaltak az Európai Bizottság és az Európai Ombudsman képviselői is.
  Tovább »

 • Szklerózis Multiplex a munkahelyen
  2015. 05. 26.

  Szklerózis Multiplex a munkahelyen

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A Szklerózis Multiplexben (SM) vagy más krónikus megbetegedésben szenvedő emberek - megfelelő támogatás mellett - képesek dolgozni, a munkaadók pedig információt kérhetnek arról, hogyan tudják segíteni munkavállalóikat. A szklerózis multiplex világnapja alkalmából Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlamentben tartott konferencián emelte fel szavát e gyógyíthatatlan autoimmun megbetegedéssel élő embertársaink munkahelyi befogadása érdekében.
  Tovább »

 • Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ
  2015. 05. 20.

  Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elsöprő többséggel szavazta meg a Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által jegyzett határozatot, amely konkrét válaszokat ad az ENSZ-nek arról, mit tesz az Európai Parlament a fogyatékossággal élők érdekében.
  Tovább »

 • Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!
  2015. 05. 13.

  Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke az Európai Parlamentben rendezett közmeghallgatáson hangsúlyozta: az EU-nak idén egyedülálló alkalma nyílik arra, hogy felemelje hangját a fogyatékossággal élő személyek érdekében. Idén ugyanis az EU-nak az ENSZ szakértő bizottsága előtt kell beszámolnia arról, hogyan ülteti át a hétköznapokba az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló egyezményét.
  Tovább »

 • A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát
  2015. 04. 30.

  A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát

  Kósa Ádám és Csáky Pál sajtóközleménye - Az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén tárgyalt a Marrakeshi Szerződésről, mely a látássérült személyekre vonatkozó kivételekről rendelkezik a szellemi tulajdon terén. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő arra kérte a Bizottságot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minél hamarabb összhangba hozza az uniós jogot a szerződés rendelkezéseivel. Így valósulhatna meg ugyanis, hogy a látássérült és olvasási képességükben korlátozott személyek akadálymentesen hozzájussanak a kulturális termékekhez.
  Tovább »