Hírek

 • Szklerózis Multiplex a munkahelyen
  2015. 05. 26.

  Szklerózis Multiplex a munkahelyen

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A Szklerózis Multiplexben (SM) vagy más krónikus megbetegedésben szenvedő emberek - megfelelő támogatás mellett - képesek dolgozni, a munkaadók pedig információt kérhetnek arról, hogyan tudják segíteni munkavállalóikat. A szklerózis multiplex világnapja alkalmából Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlamentben tartott konferencián emelte fel szavát e gyógyíthatatlan autoimmun megbetegedéssel élő embertársaink munkahelyi befogadása érdekében.
  Tovább »

 • Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ
  2015. 05. 20.

  Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elsöprő többséggel szavazta meg a Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által jegyzett határozatot, amely konkrét válaszokat ad az ENSZ-nek arról, mit tesz az Európai Parlament a fogyatékossággal élők érdekében.
  Tovább »

 • Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!
  2015. 05. 13.

  Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke az Európai Parlamentben rendezett közmeghallgatáson hangsúlyozta: az EU-nak idén egyedülálló alkalma nyílik arra, hogy felemelje hangját a fogyatékossággal élő személyek érdekében. Idén ugyanis az EU-nak az ENSZ szakértő bizottsága előtt kell beszámolnia arról, hogyan ülteti át a hétköznapokba az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló egyezményét.
  Tovább »

 • A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát
  2015. 04. 30.

  A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát

  Kósa Ádám és Csáky Pál sajtóközleménye - Az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén tárgyalt a Marrakeshi Szerződésről, mely a látássérült személyekre vonatkozó kivételekről rendelkezik a szellemi tulajdon terén. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő arra kérte a Bizottságot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minél hamarabb összhangba hozza az uniós jogot a szerződés rendelkezéseivel. Így valósulhatna meg ugyanis, hogy a látássérült és olvasási képességükben korlátozott személyek akadálymentesen hozzájussanak a kulturális termékekhez.
  Tovább »

 • Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez
  2015. 04. 28.

  Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadta az e-segélyhívó rendszerek kiépítéséről szóló javaslat második olvasatát. A Parlament szándéka szerint 2018-tól valamennyi új személyautót és könnyű haszongépjárművet fel kell majd szerelni az életmentő e-segélyhívó rendszerrel. Az e-segélyhívó súlyos baleset esetén automatikusan tárcsázza a közös európai segélyhívószámot, megadva a készenléti segélyszolgálatnak a jármű földrajzi koordinátáit. Az EP fideszes képviselői üdvözölték a szavazás eredményét, s arra kérték a tagállamokat, hogy korszerűsítsék infrastruktúrájukat annak érdekében, hogy az e-segélyhívások gyorsan és hatékonyan jussanak el a készenléti segélyszolgálatokhoz.
  Tovább »

 • Akadálymentes munkahelyeket! Magyarország ismét jó példát mutathat Európának
  2015. 04. 16.

  Akadálymentes munkahelyeket! Magyarország ismét jó példát mutathat Európának

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén jó példaként állította az Európai Bizottság elé Magyarországot, ahol a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását kvótarendszer, célzott támogatások és adókedvezmények segítik, amelynek révén az elmúlt években a duplájára, 80 ezer főre nőtt a fogyatékossággal élők száma a foglalkoztatásban.
  Tovább »