Hírek

 • Fizetőképes? Képes fizetni?
  2016. 06. 22.

  Fizetőképes? Képes fizetni?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Bankkártyás fizetéskor vajon hogyan olvassa le az apró betűket és számokat az, akinek látása nem megfelelő? Kósa Ádám fideszes EP-képviselő ma Brüsszelben konferenciát szervezett, hogy felhívja a figyelmet: az ATM-ekhez hasonlóan a pénztárak mellett található kártyás terminálokat sem tudja mindenki nehézségek nélkül használni. "A pénzintézetek jelentős része nemzetközi, ezért a probléma európai megoldást kíván" – mutatott rá Kósa.
  Tovább »

 • Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában
  2016. 05. 30.

  Fogyatékossággal élők az Európai Parlament fókuszában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény végrehajtásáról szóló jelentését. A jelentés néppárti felelőse Kósa Ádám, fideszes EP-képviselő volt. A néppárti politikus a szavazást követően kiemelte: példaértékű volt az egyetértés az EP politikai frakciói között abban, hogy a fogyatékossággal élő személyeket teljes jogú polgárként megilletik az egyenlő jogok, az elidegeníthetetlen méltóság, az egyenlő bánásmód, a független életvitel, az autonómia és a teljes körű társadalmi szerepvállalás.
  Tovább »

 • Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában
  2016. 05. 05.

  Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Nem csupán a kormányzati szektor weblapjaira, de a nagyobb nem kormányzati szervek internetes oldalaira is vonatkozni fog az uniós szintű akadálymentesítési előírás, valamint a mobil applikációkra esetén is követelmény lesz. A bölcsődék, óvodák, iskolák esetében az alapvető információkat (pl. beiratkozás) kötelező lesz akadálymentes formában hozzáférhetővé tenni. Javítani kell az élő adások feliratozásán is.
  Tovább »

 • Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament
  2016. 04. 14.

  Csökkenő rezsiköltségekért áll ki az Európai Parlament

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén elfogadott jelentése a szegénység elleni küzdelem miatt a magas rezsiköltségeket okolja és megállapítja, hogy csak néhány tagállamban javultak a szegénységgel kapcsolatos mutatók. "Magyarország - köszönhetően a rezsicsökkentés sikerének - ezek között az országok között van" - mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő.
  Tovább »

 • Elveszíthetik versenyelőnyüket a kiküldött magyar munkavállalók
  2016. 03. 09.

  Elveszíthetik versenyelőnyüket a kiküldött magyar munkavállalók

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerint Magyarország számára elfogadhatatlan lenne, ha a kiküldött magyar munkavállalók tekintetében korlátozásokat vezetnének be Nyugat-Európában. A kiküldött munkavállalók révén ugyanis nő Európa versenyképessége.
  Tovább »

 • Megvédjük az Unión belüli szabad munkavállalást!
  2016. 02. 25.

  Megvédjük az Unión belüli szabad munkavállalást!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a magyar képviselők szavazatukkal kiálltak a munkahely Unión belüli szabad megválasztása mellett. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő szerint nem még több, nem uniós és kifejezetten képzetlen bevándorlóval, hanem az uniós polgárok szabad munkavállalásának erősítésével kell az EU munkaerőpiaci igényeit kielégíteni. Az üres álláshelyek tekintetében a tagállamoknak és a Bizottságnak ügyelniük kell arra, hogy ezek betöltése során az uniós tagállamok állampolgárai elsőbbséget élvezzenek.
  Tovább »