Hírek

 • A gazdaság kifehérítése prioritás!
  2016. 02. 02.

  A gazdaság kifehérítése prioritás!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament Strasbourgban elismerte, hogy a "feketemunka" európai szintű probléma, amely nemcsak a munkavállalókra gyakorol negatív hatást, de az állami adóbevételekben és szociális hozzájárulásban is súlyos hiányokat okoz. A tagállamokban nem ritka a 15-20%-os feketefoglalkoztatás sem, ezért az Európai Bizottság támogatja egy ún. platform felállítását, amelynek feladata a tagállami jó gyakorlatok cseréje és a szakmai és érdekvédelmi munka erősítése lesz. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő üdvözölte a tagállami hatáskört tiszteletben tartó jogszabályi javaslat elfogadását, mivel az elősegíti a bejelentett munkavállalást, a foglalkoztatottak biztonságát és a döntéshozók munkáját a foglalkoztatáspolitika terén.
  Tovább »

 • Európai akadálymentesítési csomag
  2015. 12. 16.

  Európai akadálymentesítési csomag

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlamenti tegnap éjjel tárgyalta meg a hosszú évek óta várt Európai Akadálymentesítési jogszabály tervezetét. Kósa Ádám, az Európai Parlament fideszes képviselője a plenáris ülésen üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát, amely csaknem minden negyedik európai polgárt érinteni fog 2020 után, amikor kontinensünkön közel 120 millió idős és fogyatékos fogyasztó fog élni.
  Tovább »

 • Kaposvári turizmus: Akadálymentes város különdíj
  2015. 12. 08.

  Kaposvári turizmus: Akadálymentes város különdíj

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A fogyatékossággal élők nemzetközi napja alkalmából az Európai Bizottság minden évben kiosztja az "Access City" díjat, amelyen tavaly Budapest lett különdíjas, idén pedig Kaposvár kapott megtisztelő különdíjat.
  Tovább »

 • Az e-befogadás és a segítő technológiák a fogyatékossággal élők önálló életvitelének kulcsai
  2015. 12. 03.

  Az e-befogadás és a segítő technológiák a fogyatékossággal élők önálló életvitelének kulcsai

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából Kósa Ádám európai parlamenti képviselő bejelentette, hogy kezdeményezésére az EP nagyszabású tudományos tanulmány készítésébe kezd, amelynek tárgya, hogy a modern technikai eszközök és a robotika miként tudnak hozzájárulni a fogyatékossággal élő személyek oktatásához, munkavállalásához és társadalmi befogadásához. Kósa egyúttal üdvözölte Marianne Thyssen Foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős európai biztos tegnapi bejelentését arról, hogy végre elkészült a 80 millió fogyatékos európai polgár által hosszú évek óta várt Európai akadálymentesítési direktíva tervezete.
  Tovább »

 • Terrorveszély: siketek is hallanak róla?
  2015. 11. 25.

  Terrorveszély: siketek is hallanak róla?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Brüsszelben ötödik napja tart a legmagasabb szintű készültség, közvetlen a terrorfenyegetettség. De vajon a siketek is értesülnek róla, hogy törölték a focimeccset, lehúzták a rolót a bevásárlóközpontok, nem közlekedik a metró, zárva vannak az óvodák. Megtudják-e időben azt is, ha elmúlt a veszély?
  Tovább »

 • Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben
  2015. 11. 11.

  Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország élen jár abban, hogy a siketek és nagyothallók számára lehetővé tegye, hogy halló embertársaikkal akadályok nélkül kommunikáljanak, akár a munkahelyükön, akár a magánéletükben. Az Európai Parlamentben a mai napon Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke nyitotta meg azt a konferenciát, amelyen Kósa Ádám fideszes EP-képviselővel azt járták körül, hogy az Európai Unióban is megvalósul-e a siketek és nagyothallók egyenlő esélyű hozzáférése.
  Tovább »