"oktatás" címkéjű cikkeink

 • Okos alkalmazások a befogadó oktatásért
  2016. 11. 16.

  Okos alkalmazások a befogadó oktatásért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt a házigazdája a befogadó oktatásról szóló ma délutáni konferenciának az Európai Parlamentben. A konferencián résztvevő Navracsics Tibor oktatási biztos kiemelt célként fogalmazta meg, hogy a fogyatékossággal élő diákok egyre nagyobb része járhasson normál iskolai osztályokba. Ezt a célt hangsúlyozták a konferencián felszólaló EP-képviselők, a fogyatékossággal élő személyeket képviselő szervezetek vezetői és olyan nagy cégek képviselői is, mint az Apple, a Microsoft és a Samsung. A rendezvény megszervezésében kiemelt szerepet játszott az Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulókért és az Inkluzív Oktatásért.
  Tovább »

 • Akadálymentes oktatás nélkül nincs társadalmi befogadás!
  2012. 04. 24.

  Akadálymentes oktatás nélkül nincs társadalmi befogadás!

  dr. Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő zárszavával végződött az Európai Parlamentben a befogadó oktatás témakörében szervezett kerekasztal beszélgetés, amelyet Katarina Nevedalova szlovák képviselőtársával közösen szervezett. Kósa felhívta a figyelmet a fogyatékossággal élő diákok és tanulók problémáira, megjegyezve, hogy befogadásuk nélkül nem képzelhető el a nagyobb fokú foglalkoztatottság sem.
  Tovább »

 • Elfogadták Tőkés László jelentését az európai felsőoktatási rendszerek modernizációjáról
  2012. 04. 24.

  Elfogadták Tőkés László jelentését az európai felsőoktatási rendszerek modernizációjáról

  Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága (CULT) Tőkés László erdélyi képviselőt bízta meg azzal, hogy az Európai Bizottság 2011. szeptemberi, az európai felsőoktatási rendszerek modernizációjáról szóló közleménye alapján jelentést készítsen. Legutóbbi ülésnapján az Európai Parlament szinte az összes frakció teljes egyetértésével szavazta meg a dokumentumot. A jelentéshez Kósa Ádám néppárti európai parlamenti képviselő számos módosító javaslatot nyújtott be, amelyek többsége beépült a végleges szövegbe.
  Tovább »

Oldalak: 1 - 2 - Következő »