"közlekedés" címkéjű cikkeink

 • Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer
  2014. 02. 26.

  Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadott jelentése értelmében az e-segélyhívó (e-call) rendszer 2015 októberétől minden újonnan gyártott személygépjárműben megtalálható lesz. Kósa Ádám a Fogyatékosságügyi Munkacsoport fideszes elnöke a szavazást követően elmondta: „A mai döntés fontos előrelépés minden autóval közlekedő európai polgárnak, beleértve a fogyatékossággal élőket is. A berendezés biztosítja, hogy az orvosi és műszaki segítség a lehető leghamarabb megérkezhessen a baleset helyszínére, így évente ezrek életét mentheti meg Európában!”
  Tovább »

 • Légi közlekedés: személyre szabott szolgáltatások a fogyatékossággal élő utasok részére
  2014. 02. 05.

  Légi közlekedés: személyre szabott szolgáltatások a fogyatékossággal élő utasok részére

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén üdvözölte, hogy a légi közlekedésben a személyre szabott szolgáltatások révén a fogyatékossággal élő személyek valódi esélyegyenlősége valósulhat meg.
  Tovább »

 • Egyenlő esélyű hozzáférés a fogyatékkal élő emberek gépjárműhasználatában
  2013. 03. 20.

  Egyenlő esélyű hozzáférés a fogyatékkal élő emberek gépjárműhasználatában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A fogyatékossággal élő gépjárművezetők számára jelenleg elérhető, valamint tervezés alatt álló fejlesztéseket bemutató konferencia került megrendezésre ma Brüsszelben. Dieter-Lebrecht Koch, Kósa Ádám és Werner Kuhn néppárti európai parlamenti képviselők, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatóságának képviselői, valamint számos civil szakértő és a témában érintett vett részt a rendezvényen. A Daimler konszern szakembere, a Kecskeméten is gyártó Mercedes-Benz vállalat képviseletében innovatív fejlesztési irányokat mutatott be, a rendezvényt követően pedig az érdeklődők megtekinthették a Mercedes-Benz által fejlesztett akadálymentesített személygépkocsit az Európai Parlament előtt.
  Tovább »