"közlekedés" címkéjű cikkeink

 • Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez
  2015. 04. 28.

  Az Európai Parlament zöld utat adott az életmentő segélyhívó rendszer bevezetéséhez

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadta az e-segélyhívó rendszerek kiépítéséről szóló javaslat második olvasatát. A Parlament szándéka szerint 2018-tól valamennyi új személyautót és könnyű haszongépjárművet fel kell majd szerelni az életmentő e-segélyhívó rendszerrel. Az e-segélyhívó súlyos baleset esetén automatikusan tárcsázza a közös európai segélyhívószámot, megadva a készenléti segélyszolgálatnak a jármű földrajzi koordinátáit. Az EP fideszes képviselői üdvözölték a szavazás eredményét, s arra kérték a tagállamokat, hogy korszerűsítsék infrastruktúrájukat annak érdekében, hogy az e-segélyhívások gyorsan és hatékonyan jussanak el a készenléti segélyszolgálatokhoz.
  Tovább »

 • Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!
  2015. 03. 26.

  Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!

  Deli Andor és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament továbbra is foglalkozik a német minimálbértörvény bevezetésével. A téma a mai plenáris ülés napirendjére is felkerült a Közlekedési (TRAN) és a Szociálisügyi Bizottság (EMPL) közös kezdeményezésére. Deli Andor, a TRAN bizottság fideszes EP-képviselője az elsők között hívta fel a figyelmet a problémára, és azóta is figyelemmel kíséri azt. A szociális bizottságon belül Kósa Ádám is foglalkozik a minimálbér szociális vetületével.
  Tovább »

 • Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer
  2014. 02. 26.

  Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadott jelentése értelmében az e-segélyhívó (e-call) rendszer 2015 októberétől minden újonnan gyártott személygépjárműben megtalálható lesz. Kósa Ádám a Fogyatékosságügyi Munkacsoport fideszes elnöke a szavazást követően elmondta: „A mai döntés fontos előrelépés minden autóval közlekedő európai polgárnak, beleértve a fogyatékossággal élőket is. A berendezés biztosítja, hogy az orvosi és műszaki segítség a lehető leghamarabb megérkezhessen a baleset helyszínére, így évente ezrek életét mentheti meg Európában!”
  Tovább »