"közlekedés" címkéjű cikkeink

 • Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!
  2015. 03. 26.

  Megvédjük a magyar fuvarozók érdekeit Brüsszelben!

  Deli Andor és Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament továbbra is foglalkozik a német minimálbértörvény bevezetésével. A téma a mai plenáris ülés napirendjére is felkerült a Közlekedési (TRAN) és a Szociálisügyi Bizottság (EMPL) közös kezdeményezésére. Deli Andor, a TRAN bizottság fideszes EP-képviselője az elsők között hívta fel a figyelmet a problémára, és azóta is figyelemmel kíséri azt. A szociális bizottságon belül Kósa Ádám is foglalkozik a minimálbér szociális vetületével.
  Tovább »

 • Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer
  2014. 02. 26.

  Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadott jelentése értelmében az e-segélyhívó (e-call) rendszer 2015 októberétől minden újonnan gyártott személygépjárműben megtalálható lesz. Kósa Ádám a Fogyatékosságügyi Munkacsoport fideszes elnöke a szavazást követően elmondta: „A mai döntés fontos előrelépés minden autóval közlekedő európai polgárnak, beleértve a fogyatékossággal élőket is. A berendezés biztosítja, hogy az orvosi és műszaki segítség a lehető leghamarabb megérkezhessen a baleset helyszínére, így évente ezrek életét mentheti meg Európában!”
  Tovább »

 • Légi közlekedés: személyre szabott szolgáltatások a fogyatékossággal élő utasok részére
  2014. 02. 05.

  Légi közlekedés: személyre szabott szolgáltatások a fogyatékossággal élő utasok részére

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén üdvözölte, hogy a légi közlekedésben a személyre szabott szolgáltatások révén a fogyatékossággal élő személyek valódi esélyegyenlősége valósulhat meg.
  Tovább »