"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Szakképzett jelnyelvi tolmácsokra van szükség
  2016. 11. 23.

  Szakképzett jelnyelvi tolmácsokra van szükség

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám, az Európai Parlament első siket képviselője nagy örömmel üdvözölte, hogy az EP ma Strasbourgban megszavazta a jelnyelvekről és a szakképzett jelnyelvi tolmácsokról szóló állásfoglalást.
  Tovább »

 • Okos alkalmazások a befogadó oktatásért
  2016. 11. 16.

  Okos alkalmazások a befogadó oktatásért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt a házigazdája a befogadó oktatásról szóló ma délutáni konferenciának az Európai Parlamentben. A konferencián résztvevő Navracsics Tibor oktatási biztos kiemelt célként fogalmazta meg, hogy a fogyatékossággal élő diákok egyre nagyobb része járhasson normál iskolai osztályokba. Ezt a célt hangsúlyozták a konferencián felszólaló EP-képviselők, a fogyatékossággal élő személyeket képviselő szervezetek vezetői és olyan nagy cégek képviselői is, mint az Apple, a Microsoft és a Samsung. A rendezvény megszervezésében kiemelt szerepet játszott az Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulókért és az Inkluzív Oktatásért.
  Tovább »

 • Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs
  2016. 07. 07.

  Befogadó oktatás és fizetett munka a kulcs

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament plenáris ülése ma nagy többséggel megszavazta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény (CRPD Egyezmény) végrehajtásáról szóló jelentését. "Az önálló életvitelhez a kulcsot a befogadó oktatás és a fizetett munkavégzés jelentheti" – mutatott rá Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a jelentés néppárti felelőse, aki a digitális segítő technikák szerepét is hangsúlyozta.
  Tovább »