"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik
  2015. 10. 06.

  Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő több más politikai képviselőcsoportban dolgozó EP-képviselővel együtt 2015 júniusában az Európai Tanácshoz fordult a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget használni képtelen személyek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló Marrakeshi Szerződés kapcsán. Az Európai Tanács napokban megérkezett válasza alapján vak és látássérült embertársainknak sajnos tovább kell várniuk arra, hogy hozzáférjenek azokhoz a könyvekhez, melyeknek olvasása a jól látó emberek számára természetes.
  Tovább »

 • Robotokkal egy teljes életért
  2015. 06. 25.

  Robotokkal egy teljes életért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament tudományos és technológiai kérdésekkel foglalkozó részlege, a STOA a héten nagyszabású konferenciát rendezett a robotika és a fogyatékosság témájával kapcsolatban. Professzorok, politikusok és innovációs szakemberek együtt járták körül a legújabb technológia forradalom kívánatos, valamint nem szándékolt, de lehetséges hatásait. A rendezvény házigazdája Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt, aki a segítő eszközök diszkriminációmentes elérhetőségének fontosságára hívta fel a figyelmet.
  Tovább »

 • A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!
  2015. 06. 24.

  A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes-EP képviselő, Davor Ivo Stier horvát és Helga Stevens belga kollégájával közösen fogadta ma az Európai Parlamentben az Európai Siketvak Unió horvát elnökét, valamint a magyar, a belga, a spanyol és a finn siketvakok egyesületeinek vezetőit. Az eseményen felszólaltak az Európai Bizottság és az Európai Ombudsman képviselői is.
  Tovább »