"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Robotokkal egy teljes életért
  2015. 06. 25.

  Robotokkal egy teljes életért

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament tudományos és technológiai kérdésekkel foglalkozó részlege, a STOA a héten nagyszabású konferenciát rendezett a robotika és a fogyatékosság témájával kapcsolatban. Professzorok, politikusok és innovációs szakemberek együtt járták körül a legújabb technológia forradalom kívánatos, valamint nem szándékolt, de lehetséges hatásait. A rendezvény házigazdája Kósa Ádám fideszes EP-képviselő volt, aki a segítő eszközök diszkriminációmentes elérhetőségének fontosságára hívta fel a figyelmet.
  Tovább »

 • A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!
  2015. 06. 24.

  A siketvakok ne legyenek Európa láthatatlan polgárai!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes-EP képviselő, Davor Ivo Stier horvát és Helga Stevens belga kollégájával közösen fogadta ma az Európai Parlamentben az Európai Siketvak Unió horvát elnökét, valamint a magyar, a belga, a spanyol és a finn siketvakok egyesületeinek vezetőit. Az eseményen felszólaltak az Európai Bizottság és az Európai Ombudsman képviselői is.
  Tovább »

 • Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ
  2015. 05. 20.

  Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elsöprő többséggel szavazta meg a Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által jegyzett határozatot, amely konkrét válaszokat ad az ENSZ-nek arról, mit tesz az Európai Parlament a fogyatékossággal élők érdekében.
  Tovább »