"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ
  2015. 05. 20.

  Az EU vállalásait vizsgálja az ENSZ

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elsöprő többséggel szavazta meg a Kósa Ádám fideszes EP-képviselő által jegyzett határozatot, amely konkrét válaszokat ad az ENSZ-nek arról, mit tesz az Európai Parlament a fogyatékossággal élők érdekében.
  Tovább »

 • Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!
  2015. 05. 13.

  Az EU tegyen többet a fogyatékossággal élőkért!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a Fogyatékosságügyi Munkacsoport társelnöke az Európai Parlamentben rendezett közmeghallgatáson hangsúlyozta: az EU-nak idén egyedülálló alkalma nyílik arra, hogy felemelje hangját a fogyatékossággal élő személyek érdekében. Idén ugyanis az EU-nak az ENSZ szakértő bizottsága előtt kell beszámolnia arról, hogyan ülteti át a hétköznapokba az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló egyezményét.
  Tovább »

 • A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát
  2015. 04. 30.

  A Bizottság ne a látássérültek rovására erősítse hatalmát

  Kósa Ádám és Csáky Pál sajtóközleménye - Az Európai Parlament tegnap esti plenáris ülésén tárgyalt a Marrakeshi Szerződésről, mely a látássérült személyekre vonatkozó kivételekről rendelkezik a szellemi tulajdon terén. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő arra kérte a Bizottságot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy minél hamarabb összhangba hozza az uniós jogot a szerződés rendelkezéseivel. Így valósulhatna meg ugyanis, hogy a látássérült és olvasási képességükben korlátozott személyek akadálymentesen hozzájussanak a kulturális termékekhez.
  Tovább »