"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Terrorveszély: siketek is hallanak róla?
  2015. 11. 25.

  Terrorveszély: siketek is hallanak róla?

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Brüsszelben ötödik napja tart a legmagasabb szintű készültség, közvetlen a terrorfenyegetettség. De vajon a siketek is értesülnek róla, hogy törölték a focimeccset, lehúzták a rolót a bevásárlóközpontok, nem közlekedik a metró, zárva vannak az óvodák. Megtudják-e időben azt is, ha elmúlt a veszély?
  Tovább »

 • Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben
  2015. 11. 11.

  Siketek és nagyothallók: Magyarország élen jár az akadálymentesítésben

  Pelczné Dr. Gáll Ildikó és Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország élen jár abban, hogy a siketek és nagyothallók számára lehetővé tegye, hogy halló embertársaikkal akadályok nélkül kommunikáljanak, akár a munkahelyükön, akár a magánéletükben. Az Európai Parlamentben a mai napon Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke nyitotta meg azt a konferenciát, amelyen Kósa Ádám fideszes EP-képviselővel azt járták körül, hogy az Európai Unióban is megvalósul-e a siketek és nagyothallók egyenlő esélyű hozzáférése.
  Tovább »

 • Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik
  2015. 10. 06.

  Vakok hozzáférése a nyomtatott szövegekhez - az EU továbbra is késlekedik

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő több más politikai képviselőcsoportban dolgozó EP-képviselővel együtt 2015 júniusában az Európai Tanácshoz fordult a vakok, látássérültek és nyomtatott szöveget használni képtelen személyek megjelent művekhez való hozzáférésének megkönnyítéséről szóló Marrakeshi Szerződés kapcsán. Az Európai Tanács napokban megérkezett válasza alapján vak és látássérült embertársainknak sajnos tovább kell várniuk arra, hogy hozzáférjenek azokhoz a könyvekhez, melyeknek olvasása a jól látó emberek számára természetes.
  Tovább »