"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában
  2016. 05. 05.

  Fogyatékossággal élők hozzáférése javulhat az internet világában

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Nem csupán a kormányzati szektor weblapjaira, de a nagyobb nem kormányzati szervek internetes oldalaira is vonatkozni fog az uniós szintű akadálymentesítési előírás, valamint a mobil applikációkra esetén is követelmény lesz. A bölcsődék, óvodák, iskolák esetében az alapvető információkat (pl. beiratkozás) kötelező lesz akadálymentes formában hozzáférhetővé tenni. Javítani kell az élő adások feliratozásán is.
  Tovább »

 • Európai akadálymentesítési csomag
  2015. 12. 16.

  Európai akadálymentesítési csomag

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlamenti tegnap éjjel tárgyalta meg a hosszú évek óta várt Európai Akadálymentesítési jogszabály tervezetét. Kósa Ádám, az Európai Parlament fideszes képviselője a plenáris ülésen üdvözölte az Európai Bizottság javaslatát, amely csaknem minden negyedik európai polgárt érinteni fog 2020 után, amikor kontinensünkön közel 120 millió idős és fogyatékos fogyasztó fog élni.
  Tovább »

 • Az e-befogadás és a segítő technológiák a fogyatékossággal élők önálló életvitelének kulcsai
  2015. 12. 03.

  Az e-befogadás és a segítő technológiák a fogyatékossággal élők önálló életvitelének kulcsai

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A fogyatékossággal élők világnapja alkalmából Kósa Ádám európai parlamenti képviselő bejelentette, hogy kezdeményezésére az EP nagyszabású tudományos tanulmány készítésébe kezd, amelynek tárgya, hogy a modern technikai eszközök és a robotika miként tudnak hozzájárulni a fogyatékossággal élő személyek oktatásához, munkavállalásához és társadalmi befogadásához. Kósa egyúttal üdvözölte Marianne Thyssen Foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős európai biztos tegnapi bejelentését arról, hogy végre elkészült a 80 millió fogyatékos európai polgár által hosszú évek óta várt Európai akadálymentesítési direktíva tervezete.
  Tovább »