"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén
  2015. 01. 15.

  Kósa Ádám ismét a Fogyatékosságügyi Munkacsoport élén

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Ma tartotta tisztújító ülését az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (Disability Intergroup), amely Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére alakult újjá tavaly decemberben. Az újjáalakult munkacsoportot, amelyeknek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja, a jövőben négy társelnök vezeti majd. Egyhangúan választották társelnökké a korábbi elnököt, a néppárti Kósa Ádámot.
  Tovább »

 • Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben
  2014. 12. 11.

  Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére a mai napon újjáalakult az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (ún. intergroup), amelynek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja.
  Tovább »

 • Mutasson példát az Európai Unió a fogyatékossággal élő emberek világnapján!
  2014. 12. 03.

  Mutasson példát az Európai Unió a fogyatékossággal élő emberek világnapján!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A Fogyatékossággal élő személyek világnapja alkalmából a mai napon Brüsszelben szervezett konferencián Kósa Ádám fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, hogy ma már kétszer annyi fogyatékossággal élő embernek van munkája Magyarországon, mint 2010 előtt. Miközben a Bizottság folyamatosan beszámoltatja a tagállamokat az egyenlő bánásmód területén kifejtett aktivitásukról és konkrét eredményeikről, nincs pontos adatunk arról, hogyan is állnak a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával az európai uniós intézményeknél.
  Tovább »