"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben
  2014. 12. 11.

  Újjáalakult a Fogyatékosságügyi Munkacsoport az Európai Parlamentben

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Kósa Ádám fideszes EP-képviselő kezdeményezésére a mai napon újjáalakult az Európai Parlament Fogyatékosságügyi Munkacsoportja (ún. intergroup), amelynek deklarált célja, hogy a különböző frakciókban dolgozó képviselők munkáját fogyatékosságügyben szorosan összehangolja.
  Tovább »

 • Mutasson példát az Európai Unió a fogyatékossággal élő emberek világnapján!
  2014. 12. 03.

  Mutasson példát az Európai Unió a fogyatékossággal élő emberek világnapján!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A Fogyatékossággal élő személyek világnapja alkalmából a mai napon Brüsszelben szervezett konferencián Kósa Ádám fideszes EP-képviselő hangsúlyozta, hogy ma már kétszer annyi fogyatékossággal élő embernek van munkája Magyarországon, mint 2010 előtt. Miközben a Bizottság folyamatosan beszámoltatja a tagállamokat az egyenlő bánásmód területén kifejtett aktivitásukról és konkrét eredményeikről, nincs pontos adatunk arról, hogyan is állnak a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásával az európai uniós intézményeknél.
  Tovább »

 • Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására
  2014. 11. 21.

  Megéri költeni a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatására

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Magyarország jó úton jár a fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása terén – mondták az Európai Parlament által megbízott független szakértők. Az Európai Parlamentben bemutatott tanulmány azt vizsgálja, vajon megéri-e fogyatékossággal élő személyeket foglalkoztatni. A dokumentum Magyarországgal kapcsolatosan kiemeli a minősítési rendszer példaértékű átalakítását.
  Tovább »