"fogyatékosságügy" címkéjű cikkeink

 • Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is
  2014. 04. 09.

  Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is

  Kósa Ádám sajtóközleménye - 1 eurócent. Ennyit kellett az Európai Uniónak minden siket és nagyothalló európai embertársunkra fordítania, hogy életüket a jövőben az InSign valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító alkalmazással könnyítsék meg. 750 ezer euró. Ennyibe került összesen ez az úttörő rendszer, amelyet ma próbáltak ki először élesben az Európai Parlamentben, s amely az EU-ban élő 60-80 millió siket és nagyothalló személy számára biztosítja, hogy mától telefonon is kapcsolatba léphessenek az európai intézményekben dolgozókkal. Az alkalmazás online kapcsolja be a jelnyelvi tolmácsot a siket és halló ember közötti videó hívásokba, illetve feliratozás révén segíti a nagyothalló ember telefonbeszélgetését. Méghozzá ingyenesen.
  Tovább »

 • Mindenkire szükség van
  2014. 03. 17.

  Mindenkire szükség van

  Méltóbb és igazságosabb élet lesz Magyarországon, ha a KONTAKT tolmácsszolgáltatás elterjed és általánossá válik – fogalmazott Orbán Viktor.
  Tovább »

 • A Fidesz a fogyatékossággal élők mellett áll
  2014. 03. 14.

  A Fidesz a fogyatékossággal élők mellett áll

  A Fidesz-KDNP kezdeményezi, hogy érzékenyítsék a jövő közszolgáit és rendőreit, valamint vezessék be a jelnyelvi pótlékot – hangzott el Kósa Ádám és Nyitrai Zsolt pénteki sajtótájékoztatóján.
  Tovább »