"akadálymentesítés" címkéjű cikkeink

 • Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is
  2014. 04. 09.

  Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is

  Kósa Ádám sajtóközleménye - 1 eurócent. Ennyit kellett az Európai Uniónak minden siket és nagyothalló európai embertársunkra fordítania, hogy életüket a jövőben az InSign valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító alkalmazással könnyítsék meg. 750 ezer euró. Ennyibe került összesen ez az úttörő rendszer, amelyet ma próbáltak ki először élesben az Európai Parlamentben, s amely az EU-ban élő 60-80 millió siket és nagyothalló személy számára biztosítja, hogy mától telefonon is kapcsolatba léphessenek az európai intézményekben dolgozókkal. Az alkalmazás online kapcsolja be a jelnyelvi tolmácsot a siket és halló ember közötti videó hívásokba, illetve feliratozás révén segíti a nagyothalló ember telefonbeszélgetését. Méghozzá ingyenesen.
  Tovább »

 • Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer
  2014. 02. 26.

  Ezrek életét mentheti meg évente a gépkocsikba szerelt akadálymentes segélyhívó rendszer

  Kósa Ádám sajtóközleménye - Az Európai Parlament ma elfogadott jelentése értelmében az e-segélyhívó (e-call) rendszer 2015 októberétől minden újonnan gyártott személygépjárműben megtalálható lesz. Kósa Ádám a Fogyatékosságügyi Munkacsoport fideszes elnöke a szavazást követően elmondta: „A mai döntés fontos előrelépés minden autóval közlekedő európai polgárnak, beleértve a fogyatékossággal élőket is. A berendezés biztosítja, hogy az orvosi és műszaki segítség a lehető leghamarabb megérkezhessen a baleset helyszínére, így évente ezrek életét mentheti meg Európában!”
  Tovább »

 • Akadálymentes weboldalak a közszférában!
  2014. 02. 26.

  Akadálymentes weboldalak a közszférában!

  Kósa Ádám, Deutsch Tamás és Bagó Zoltán sajtóközleménye - A Fidesz határozottan kiáll a fogyatékossággal élők esélyegyenlősége mellett
  Tovább »