"akadálymentesítés" címkéjű cikkeink

 • A veszprémi az első hallássérültek számára akadálymentesített kórház
  2014. 12. 08.

  A veszprémi az első hallássérültek számára akadálymentesített kórház

  A SINOSZ Európában is újdonságnak számító KONTAKT projektjének keretében videó alapú jelnyelvi tolmács- és szöveges operátori szolgálat segíti mostantól Veszprémben a siketek és nagyothallók kommunikációját a kórház orvosaival, személyzetével a gyorsabb és pontosabb megértés, betegellátás érdekében.
  Tovább »

 • Uniós díjat kapott a budapesti akadálymentesítés!
  2014. 12. 03.

  Uniós díjat kapott a budapesti akadálymentesítés!

  Kósa Ádám sajtóközleménye - A mai napon Brüsszelben minden a Fogyatékossággal élő személyekről szól. Az Európai Bizottság kiemelt rendezvényén röviddel ezelőtt tartották az "Access City Díj 2015" ünnepséget, amelyen idén Budapest is díjat nyert. A rendezvényen Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő örömét fejezte ki, hogy a fogyatékossággal élő személyek élete Magyarországon, és különösen a fővárosban egyre könnyebbé válik.
  Tovább »

 • Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is
  2014. 04. 09.

  Online jelnyelvi tolmácsolás Magyarország után az EU intézményeiben is

  Kósa Ádám sajtóközleménye - 1 eurócent. Ennyit kellett az Európai Uniónak minden siket és nagyothalló európai embertársunkra fordítania, hogy életüket a jövőben az InSign valós idejű jelnyelvi tolmácsolást és feliratozást biztosító alkalmazással könnyítsék meg. 750 ezer euró. Ennyibe került összesen ez az úttörő rendszer, amelyet ma próbáltak ki először élesben az Európai Parlamentben, s amely az EU-ban élő 60-80 millió siket és nagyothalló személy számára biztosítja, hogy mától telefonon is kapcsolatba léphessenek az európai intézményekben dolgozókkal. Az alkalmazás online kapcsolja be a jelnyelvi tolmácsot a siket és halló ember közötti videó hívásokba, illetve feliratozás révén segíti a nagyothalló ember telefonbeszélgetését. Méghozzá ingyenesen.
  Tovább »